Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μόρα...η σκιά που που μας επισκέπτεται τα βράδυα

Αρκετοί από εμάς είτε έχουμε βιώσει είτε έχουμε ακούσει ιστορίες σχετικά με την μυστηριώδη σκιά που εμφανίζεται τα βράδια μέσα στις κρεβατοκάμαρες μας.Αλήθεια ή ψέμματα?Τι είναι στα αλήθεια αυτή η σκιά?Έχει ονομασία και για ποιό λόγο μας επισκέπτεται?
Έχετε βρεθεί ποτέ να είσαστε στο κρεββάτι σας και να αισθάνεστε έντονα την παρουσία κάποιας οντότητας ή πνεύματος μέσα στο δωμάτιο σας δίχως να μπορείτε να αντιδράσετε?Κάποια φιγούρα από τον κόσμο των σκιών να σας περιβάλει και να σας ακινητοποιεί χωρίς να μπορείτε να αντιδράσετε σε  αλλά ούτε να φωνάξετε για βοήθειά?
Εδώ πλέον έρχεται η ώρα για να μιλήσουμε για τον κόσμο των σκιών...τον κόσμο των πνευμάτων!Έναν κόσμο άυλο και παράλληλο ως προς τον δικό μας.Ήρθε η ώρα να μάθουμε για την γριά Μόρα και Βραχνά.
Ποιά είναι η γριά Μόρα
Η Μόρα είναι γνωστή από την παράδοση περισσότερο. Είναι κάτι συνηθισμένο και παρατηρείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Μόρα είναι το φαινόμενο κατά το οποίο κυρίως όταν ήμαστε ξαπλωμένοι και σε χαλάρωση την ώρα του ύπνου ή σε υπναγωγικά στάδια, νοιώθουμε μια επίθεση από κάτι ξένο να μας πλακώνει, να μην μας επιτρέπει να αναπνεύσουμε και συχνά αυτό συνοδεύεται από οπτασίες από μορφές σκοτεινές, σκιώδεις. Αυτό είναι που έχει μείνει και στην παράδοση να λέμε σαν Μόρα ή Βραχνά.Πολλές είναι οι περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν βιώσει το φαινόμενο αυτό.Οι περισσότεροι όμως αποφεύγουν να το αναφέρουν και να το συζητήσουν κυρίως λόγο του φόβου τους για τυχόν επανάληψη του γεγονότος.
Αυτό που περιγράφουν οι άνθρωποι όταν αναφέρονται στη Μόρα είναι πως νιώθουν ότι κάτι τους καταπλακώνει με αποτέλεσμα να μην τους αφήνει να κινηθούνε  και με δυσκολία ακόμη και να αναπνεύσουν.Το γεγονός αυτό συνοδεύεται συνήθως από την ύπαρξη κάποιας μορφής ή σκιάς την οποία βλέπουνε ή νιώθουν να κάθεται επάνω τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: