Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΜΑΞΑ

Ανάπτυξη του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα των χωριών Μικρή Δοξιπάρα,Ζώνη,Κυπρίνο φημολογείται πως θα πραγματοποιηθεί τα προσεχή χρόνια.Αφορμή στάθηκε η ανάπτυξη της περιοχής έπειτα από την δημιουργία του νέου τελωνειακού σταθμού κυπρίνου-ivailograd  ο οποίος εγκαινιάστηκε  τον Αύγουστο από τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής περιλαμβάνει την προβολή του αρχαιολογικού χώρου στη περιοχή της Μικρής Δοξιπάρας όπου πριν μερικά χρόνια ανακαλύφθηκαν αρχαία ευρήματα.Στην περιοχή του τύμβου αποκαλύφθηκαν τα υπολείμματα των καύσεων τεσσάρων ατόμων, τριών ανδρών και μιας γυναίκας, που πέθαναν διαδοχικά. Όλες οι καύσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε λάκκους, όπου είχαν συσσωρευτεί τα απαραίτητα για την αποτέφρωση του σώματος ξύλα. Μετά την ολοκλήρωση της καύσης, οι συγγενείς τοποθέτησαν μέσα στους λάκκους τα κτερίσματα, τα απαραίτητα δηλαδή δώρα των ζώντων προς τους νεκρούς, που θα τους συνόδευαν στη μετά θάνατον ζωή τους. Εκτός από τα απανθρακωμένα οστά των νεκρών και τα ξύλα, στις καύσεις εντοπίστηκαν πολλά οργανικά υλικά, όπως υπολείμματα δέρματος και υφάσματος, κομμάτια σχοινιού και φιτιλιού, απανθρακωμένα καρύδια και κουκουνάρια. Καθώς τα οστά δεν έχουν ακόμη εξεταστεί από ανθρωπολόγους, τα συμπεράσματα για το φύλλο των νεκρών στηρίζονται αποκλειστικά στο είδος των κτερισμάτων που τους συνόδευαν.

Από εκείνο το σημείο οι επισκέπτες θα μπορούνε να επιβιβάζονται σε κλασσικές άμαξες οι οποίες θα τους μεταφέρουν στο  Ιβαίλογκραντ Βουλγαρίας με ενδιάμεσους σταθμούς το Χωριό Ζώνη όπου θα μπορούν να απολαύσουν το φυσικό τοπίο πάνω από ένα λόφο οπού ήδη λειτουργεί ένα αναψυκτήριο.
Το κτήριο του αναψυκτηρίου παραχωρήθηκε από τον Ε.Σ. ο οποίος το χρησιμοποιούσε παλαιότερα ως προωθημένο φυλάκιο της παραμεθόριας ζώνης Ελλάδας-Βουλγαρίας.
 Έπειτα από την στάση αυτή που θα πραγματοποιούν οι επισκέπτες της περιοχής θα ακολουθεί μία διαδρομή μέσα από τα καταπράσινα Δάση της περιοχής με τελικό σταθμό το Ιβαίλογκραντ  Βουλγαρίας.Το ίδιο δρομολόγιο απλά με αντίστροφη κατεύθυνση θα μπορούν πραγματοποιούν και οι πολίτες της Βουλγαρίας.
Τονίζεται πως στο Χωριό Ζώνη προβλέπεται να κατασκευαστούν κλασσικοί Ξενώνες διακοσμημένοι από πέτρα και ξύλο στους οποίους θα έχουν την δυνατότητα να διανυκτερεύσουν οι επισκέπτες από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Εάν πάλι οι επισκέπτες δεν επιθυμούν να μεταβούν στην περιοχή της Βουλγαρίας ή απλά να παραμείνουν περισσότερες ημέρες στην περιοχή θα μπορούνε να επισκεφτούν το φράγμα στην  περιοχή του Κυπρίνου,το εγκαταλελειμμένο  χωριό Γαλήνη ή να κάνουν τις βόλτες τους με άλογα καθώς μελετάτε η κατασκευή φάρμας αλόγων.
Η έναρξης των εργασιών για την κατασκευή των εγκαταστάσεων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη καθώς φημολογείται πως θα πραγματοποιηθεί μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρώπη.
Το θετικό πάντως είναι πως πάρθηκαν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και προβολή της περιοχής καθώς είναι από τις ομορφότερες τις Ελλάδας με φυσική ομορφιά και πλούτο.
Ανυπομονούμε να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα με μία άμαξα και να αφεθούμε στην πράσινη αγκαλιά της φύσης.Να ανακαλύψουμε μέρη της Ελλάδας που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε και να τα απολαύσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: